Kako doseči najboljše rezultate s strojem za mokro čiščenje tal

Čiščenje tal je lahko utrujajoče delo, vendar je še toliko bolj nagrajujoče, ko vam uspe, da ta tla izgledajo popolnoma nova. Stroji za mokro čiščenje tal so pogosto uporabljeni stroji v čistilni industriji, saj lahko v kratkem času očistijo velike površine tal z minimalnim naporom uporabnika.

Kot že ime pove, čistilni stroj deluje tako, da krtači tla s čistilno raztopino, da nežno, a temeljito odstrani umazanijo in maščobe. Nato odstrani vodo, tako da tla ostanejo sveža, čista in suha.

Kako doseči najboljše rezultate s svojim strojem za mokro čiščenje tal? Obstaja nekaj različnih mehanizmov ali tehnik, ki jih lahko uporabite s strojem za mokro čiščenje tal, katere prinesejo različne rezultate na vaših površinah.

Filc ali krtača?

Uporaba pravilnega filca, priporočenega za vašo talno površino, bo omogočila, da bo čistilni stroj deloval po najboljših močeh. Ne glede na tla, ki jih čistite, bo na voljo priporočena vrsta filca, ki ga uporabite s kemičnim sredstvom, da boste dosegli izjemne rezultate. Za naslednja tla priporočamo:

  • PVC ali linolej z več plastmi premazov potrebujejo mehak filc, da se izognete poškodbam površin
  • Neravna betonska tla potrebujejo agresivno krtačo, da dosežejo vse razpoke
  • Kamnita tla, kjer želimo doseči visok sijaj redno čistite z diamantnimi filci

Pritisk krtače/filca

Z uporabo nastavitve pritiska na stroju boste lahko enostavno nadzorovali intenzivnost čiščenja tal. Kljub temu morate biti pazljivi, saj lahko prevelik pritisk poškoduje tla.

Izbira kemikalij

S pravilno izbiro čistilnega sredstva boste dramatično spremenili rezultat čiščenja. Nakup kvalitetnih kemikalij, ki se dobro obnesejo na tleh, ki jih boste čistili, bo zagotovilo, da se površina med postopkom čiščenja ne poškoduje. Kljub temu pa bo še vedno temeljito odstranila trdovratno umazanijo.

Pomembno je, da kemično čistilo pred uporabo razredčite s čisto vodo, saj lahko premalo razredčena raztopina povzroči, da so tla videti razmazana in lepljiva.

Na voljo imamo več čistilnih sredstev. Svetujemo vam lahko, katero je najboljše za vaš stroj in površine, ki jih želite očistiti.

Vzdrževanje

Zagotovilo, da je vaš čistilni stroj v odličnem stanju je dober način, da bodo vaša tla temeljito očiščena.

Po vsaki uporabi morate izprazniti rezervoarje za čistilo in zbiralnike za umazano vodo. Če odstranite ostanke in umazanijo iz stroja, bo ta trajal dlje in bo deloval učinkoviteje v prihodnjih letih.

Naši strokovnjaki vas bodo naučili, kako se pravilno vzdržuje vaš stroj.

Sesalne gumice

Sesalne gumice pomagajo čistilnemu stroju, da odstrani vodo po tem, ko je očistil površino. Stroj bo ta korak učinkovito izvedel le, če so sesalne gumice v dobrem stanju. Ko se bodo začele obrabljati, bodo na tleh pustile sledi in vlago.

Vsakdo, ki upravlja s strojem za mokro čiščenje tal, bi moral biti usposobljen, da prepozna tako obrabo in biti sposoben, da sam zamenja obrabljeno sesalno gumico z novo.

Najem strojev za mokro čiščenje tal

Za najem imamo na voljo veliko strojev za mokro čiščenje tal. Oglejte si celotno ponudbo strojev za mokro čiščenje tal.

KORISTNE INFORMACIJE:

Čistilni stroji | Industrijski sesalci | Pometalni stroji