Kako odstraniti fin prah iz svojega skladišča

Skladišča so znana po tem, da se zaprašijo. Njihovo čiščenje se morda zdi nepomembna naloga, vendar je pravzaprav ključnega pomena za zaščito vašega osebja in izdelkov. Čeprav obstaja kar nekaj načinov za preprečevanje in čiščenje prahu v skladišču, so najučinkovitejši stroji za mokro čiščenje in pometanje.

Oglejmo si najboljše načine, kako ohraniti vaše skladišče čisto in brez prahu, da lahko vaše osebje dela v varnem in zdravem okolju.

Zanima nas:

  • Zakaj je pomembno vzdrževati svoje skladišče čisto?
  • Zakaj je prah škodljiv?
  • Kako lahko zmanjšate prah v vašem skladišču?
  • Izberite stroj za mokro čiščenje tal in/ali stroj za pometanje tal

Zakaj je pomembno vzdrževati svoje skladišče čisto?

V skladiščih lahko pričakujete prah, vendar to ne pomeni, da ga morate preprosto prezreti. Skrb za čistočo prinaša številne prednosti:

Preprečevanje umazane embalaže

Prah iz skladišča se lahko znajde v škatlah ali paketih, pripravljenih za pošiljanje. Če se šteje, da so ti paketi preveč umazani, se lahko ti paketi zavrnejo, kar povzroča dodatne stroške vašemu podjetju.

Zmanjšanje nevarnosti zdrsa

Zdrsi zaradi prahu so bolj pogosti, kot si mislite.  Zaradi velike obremenitve transportnih poti (osebje in viličarji) je ključnega pomena, da so tla čim bolj nedrseča. 

Zaščita strojev

Prah lahko vstopi v stroje in poškoduje gibljive dele.

Varovanje zdravja zaposlenih

Delo v prašnem okolju lahko povzroči vrsto zdravstvenih težav, zaradi česar zaposleni zbolijo in so posledično odsotni z dela.

Zakaj je prah škodljiv?

Največja težava prašnega skladišča je, da lahko ogrozi zdravje vašega osebja. Dolgotrajna izpostavljenost poveča možnost za nastanek bolezni.

Prašni delci se lahko zadržujejo v pljučih. To lahko povzroči različne težave z dihali, kot so bronhitis, emfizem, kronična obstruktivna pljučna bolezen (KOPB) in celo rak.

Tudi v manjših primerih lahko oteži dihanje in draži oči, nos in grlo. Morebitne težave z dihali bodo verjetno poslabšale prehlad ali gripo, zaradi česar mora prizadeti delavec ostati doma, dokler ne ozdravi.

Kako lahko zmanjšate prah v vašem skladišču?

Obstajajo različne vrste opreme, s katerimi lahko zmanjšate prah v skladišču, vendar bodo nekateri boljši od drugih.

Morda boste želeli uporabiti:

  • Sisteme za megljenje
  • Predelne stene ali zavese
  • Senzorje za nadzor zraka
  • Sisteme za ekstrakcijo in filtracijo

Mnoge od teh možnosti so pasivne rešitve. Za najboljše rezultate priporočamo boj proti prahu z močnim, a učinkovitim čiščenjem. To je mogoče doseči s stroji za mokro čiščenje tal in stroji za pometanje s protiprašnim sistemom.

Čiščenje prahu

Izberite stroj za mokro čiščenje tal in/ali stroj za pometanje tal s protiprašnim sistemom

Stroji za pranje in pometanje tal so idealni za pobiranje drobnega prahu v velikih poslovnih prostorih.

V podjetju Forto d.o.o. vam ponujamo široko paleto čistilnih in pometalnih strojev vodilnih blagovnih znamk, kot sta Nilfisk, FactoryCat in Cleanfix. Za več informacij si oglejte naše kategorije izdelkov spodaj:

Stroji za mokro čiščenje tal omogočajo čiščenje in sušenje v enem koraku. Pri teh strojih se mešanica vode in čistilnega sredstva transportira do čistilne glave in se skozi sistem krtač dovaja na tla. Sistem pobere prašne delce, očisti območje in vse skupaj odsesa v rezervoar za umazano vodo.

Velika prednost strojev za mokro čiščenje tal je, da ponujajo funkcijo mokrega čiščenja in sušenja v enem stroju, kar pomeni, da lahko svoje skladišče posušite tako hitro, kot ga očistite.

Pometalni stroji z valjčno krtačo pometejo prah in druge smeti. Močno odsesovanje preko filtra onemogoči dvigovanje prahu v okolico. Stroji za pometanje tal so idealni za pobiranje drobnih koščkov prahu in smeti, vendar ne bodo odstranili madežev ali sledi gum viličarjev, kot jih lahko stroj za mokro čiščenje tal.

Stroji za pometanje tal so vaša najboljša možnost, če želite čistiti samo prah, medtem ko so stroji za pranje tal najboljša izbira, če želite imeti stroj »vse v enem« za bolj umazana tla.

Forto d.o.o. je eden od vodilnih ponudnikov čistilne opreme, saj vam ponujamo vrsto zmogljivih čistilnih strojev najbolj zanesljivih blagovnih znamk na svetu.

Naj bo vaše skladišče čisto. Kontaktirajte Forto d.o.o. za nasvet.